sâmbătă, 6 martie 2010

Amor caecus est-Dragostea este oarba


Viata fara dragoste nu exista, e ca fumul fara foc!Dar cand dragostea este oarba e ca si cum ai vedea foc pe apa..
Dragostea se ghidează dupa impulsuri şi pasiuni oarbe,iar din cauza sentimentelor de dragoste pentru partener, celelalte persoane din jur par mai puţin atractive decât sunt în realitate. Emoţia pare că lucrează astfel încât să permită persoanei să alunge gândurile despre alţi oameni.Atunci cand inima are sentimente curate,onoarea nu este sacrificata pe altarul pasiunii.
Indragostitul care este legat în lanţurile acestor sentimente iraţionale este surd faţă de vocea raţiunii şi a conştiinţei si nu vede decat persoana iubita.Dorinţele şi pasiunile omeneşti doboară totul în calea lor, până când se sting.
Dragostea oarbă afecteaza toate capacităţile celor care ajung să fie afectaţi de această boală. Ei par lipsiţi de raţiune, iar comportamentul şi acţiunile lor sunt realizate doar pentru persoana iubita. Nu vede la aceasta decat calitatile,iar defectele sunt cu totul neperceptabile de catre mintea acestuia.Unii spun : "Nu va jucati cu inimile" ,dar cu toate acestea îşi vor manifesta atracţia faţă de tinerii de sex opus şi vor stârni afecţiunile lor, iar apoi vor pleca, uitând toate cuvintele pe care le-au rostit şi de raul ce l-au facut prin vorbe false.
Dragostea e oarbă atunci cand vezi cu ochii dar nu şi cu sufletul. Cum ar fi daca am fi nevazatori? Nu am mai putea iubi sau ne-am indragosti ? Am pune mai mult pret pe ce ne spune si cum ne spune persoana draga? Pe mangaierile sale?Foarte probabil ca da ,caci "Din prisosul inimii vorbeşte gura”.
Un sfant spunea astfel: "De as grai în limbile oamenilor si ale îngerilor, iar dragoste nu am, facutu-m-am arama sunatoare si chimval rasunator. Si de as avea darul proorociei si tainele toate le-as cunoaste si orice stiinta, si de as avea atâta credinta incat sa mut si muntii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt. Si de as împarti toata avutia mea si de as da trupul meu ca sa fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseste.”.
Dragostea e oarba,iar expresia "crede si nu cerceta" nu inseamna " mergi orbeste pe drumul acesta",caci "dragostea nu cade niciodata..." ,deci exista intotdeauna speranta,dar aceasta trebuie cautata mai sus de nivelul ochilor.
Priveste de doua ori atunci cand ti se pare ca dragostea se vede in ceata: este foarte probabil ca inima sa vrea sa acopere ceea ce ratiunii nu ii place. Iubeste ceea ce poti vedea cu claritate,ceea ce arata sinceritate si nu cere compromisuri.Restul este doar o amagire, iar nefericirea sta la panda chiar si pe un drum presarat cu flori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu